ویدئو| گزارش مسعود پزشکیان از جلسه خصوصی با رهبر معظم انقلاب پزشکیان: رفع تبعیض و بی‌عدالتی در دستور کار‌ دولت است پزشکیان: دغدغه اصلی ما تورم، کنترل قیمت‌ها و حل مشکل معیشت مردم است دبیر شورای عالی امنیت ملی: ارتقای سطح غنی سازی هسته‌ای کذب است ترامپ به دلیل آزار جنسی یک زن در دادگاه محکوم شد پیام تبریک پزشکیان به مناسبت آغاز سال نو میلادی ۶ نظامی دیگر اسرائیلی در نوار غزه کشته و زخمی شدند (۱۰ دی ۱۴۰۳) سعید جلیلی: هرچه به قله نزدیک می‌شویم، خطر بیشتر می‌شود یک صهیونیست دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد (۱۰ دی ۱۴۰۳) ریاض از وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه برای سفر به عربستان دعوت کرد جلسه شورای‌ عالی مسکن با حضور پزشکیان برگزار شد وزیر صهیونیست، رهبر انصارالله یمن را تهدید به ترور کرد جمهوری آذربایجان: روسیه قول مجازات عاملان سقوط هواپیمای ما را داده است عراق با انتقال ۱۳۰ زندانی ایرانی موافقت کرد پزشکیان: داده‌های اقتصادی جمع‌آوری، هوشمندسازی و متصل شوند وزیر امور خارجه عمان با پزشکیان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۱۰ دی ۱۴۰۳) محسنی‌اژه‌ای: دشمن به برجسته‌کردن مسائل معیشتی و اقتصادی دل بسته است توافق راهبردی ایران و روسیه یک گام عملی برای خنثی‌سازی تحریم‌هاست لاوروف: تقابل میان ایران و اسرائیل به نقطه خطرناکی رسیده است جیمی کارتر رئیس جمهور سابق آمریکا که بود؟ + بیوگرافی و سوابق هیئت دیپلماتیک سلطنت عمان به ریاست وزیر امور خارجه، با عراقچی در تهران دیدار کرد + فیلم (۱۰ دی ۱۴۰۳) عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: دولت برای جرم‌انگاری فروش فیلترشکن، به مجلس لایحه بدهد دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر تعیین تکلیف اموال مازاد دولت و استفاده از درآمد‌های حاصله از آن تفویض اختیار با  تخصیص اعتبار جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا درگذشت تدوین سند جامع توانمندسازی در سازمان بهزیستی کشور نیویورک تایمز: تل آویو به دلیل ناتوانی اطلاعاتی، توان مقابله با یمن را ندارد ارتش صهیونیستی هلاکت ۴۰ نظامی خود را تأیید کرد
سرخط خبرها

وزیر بهداشت: کاهش تولید آنتی‌بیوتیک توسط ۲ داروساز در حال بازرسی است| ورود ۶ میلیون دز آنتی‌بیوتیک به کشور تا آخر این هفته

  • کد خبر: ۱۳۴۸۰۷
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۱
وزیر بهداشت: کاهش تولید آنتی‌بیوتیک توسط ۲ داروساز در حال بازرسی است| ورود ۶ میلیون دز آنتی‌بیوتیک به کشور تا آخر این هفته
وزیر بهداشت طرح دارویار را مانع قاچاق دارو دانست و گفت: دو شرکت تولید دارو، تولیدات خود را کاهش داده بودند که مراجع نظارتی در حال بررسی این موضوع هستند، اما اکثر شرکت‌های تولیدکننده دارو کوشش زیادی در این حوزه داشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و علل کمبود‌های اخیر در کشور، بعد از ارائه گزارش این کمیسیون از سوی سخنگو، گفت: نمایندگان در بودجه ۱۴۰۱، اختیار اجرای طرح دارویار را به وزارت بهداشت دادند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: براین اساس وزارت بهداشت اصلاحات ارزی در تامین دارو و تجهیزات پزشکی را داد که از اجرای آن ۴ ماه می‌گذرد و هم اکنون در مرحله گذار از وضعیت موجود به وضعیت انقلابی هستیم و هدف نیز این بود که وابستگی به ارز ترجیحی و رانت ناشی از تفاوت نرخ ارز ترجیحی برگردد.

وی در ادامه با بیان اینکه مشکل، تخصیص ارز ترجیحی بی‌حساب و کتاب به تولیدکنندگان دارو بود، عنوان کرد: گاهی اوقات پیش فاکتور‌ها واقعی نبودند و برخی تولیدکنندگان بیش از حد نیاز ارز ترجیحی دریافت می‌کردند. همچنین هدف دیگر شکوفایی و خروج از انحصارطلبی بود و باید یارانه در نهایت مستقیما به مصرف کننده نهایی می‌رسید که این موضوع در طرح دارویار دیده شد.

عین اللهی همچنین با اشاره به جلوگیری از قاچاق دارو با اجرای طرح دارویار، یادآور شد: علاوه بر مصرف کنندگان داخلی ۴۰۰ میلیون نفر از اطراف کشور نیز از دارو‌ها به صورت قاچاق استفاده می‌کردند که جلوی آن گرفته شد.

این عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه با بیان اینکه طرح دارویار باعث اجرای ۹۸ درصدی نسخه الکترونیک شد، اظهار کرد: از طریق نسخه الکترونیک، یارانه جدیدی تحت عنوان یارانه سلامت برای بیماران در نظر گرفته شد که اختلاف ارز ترجیحی و ارز نیمایی به خود بیمار تعلق می‌گرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه طرح دارویار نتیجه همکاری میان همه دستگاه‌ها بود، گفت: تولید و تامین دارو فرآیند بین دستگاهی بوده و اگر همه سازمان‌ها هماهنگ باشند موفقیت حاصل می‌شود؛ وزارت بهداشت در این خصوص سیاستگذار، برنامه ریز و بهره بردار است.

عین اللهی با اشاره به ایجاد قرارگاه تدابیر ویژه دارویی از سوی وزارت بهداشت، افزود: ما از سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، بیمه گران و نهاد‌های نظارتی دعوت کردیم و مشارکتی ایجاد شد، ه همچنین مسئله مهم دیگر تخصیص کامل و به هنگام اعتبارات در بودجه ۱۴۰۱ به میزان ۷۳ همت و ۵ همت برای بیماران خاص و ۶ همت برای پوشش کامل بیمه همگانی بود که این بیمه همگانی از موفقیت‌های ما محسوب می‌شود.

عین‌اللهی در ادامه با بیان اینکه هدف اصلی در وزارت بهداشت، پوشش کامل خدمات بهداشتی و درمانی با نگاه عدالت‌محور، مبارزه با فساد و رانت و تعارض منافع است، عنوان کرد: تلاش‌های نخبگان و دانشمندان و حمایت از دانش بنیان توانست این موضوع را برقرار کند و در دیداری که با رهبری داشتیم این وزارتخانه یکی از دستگاه‌های مورد اشاره ایشان در حوزه پیشرفت بود که توانستیم در زمان شیوع کرونا در منطقه یکی از کشور‌های موفق در کنترل این بیماری باشیم.

وی در ادامه تحریم‌های ناجوانمردانه در حوزه تأمین و ساخت دارو‌های مورد نیاز کشور را از موارد دشواری تأمین دارو دانست و افزود: گزارش خانم دوهان گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص اثرات تحریم‌ها بر نظام سلامت نیز بر این امر اذعان دارد که دو ماه پیش به ایران آمده و در خصوص تأثیر تحریم و کمبود دارو در کشور ایران تا حد زیادی دسترسی به مواد خام را از دست داده است.

وزیر بهداشت و درمان افزود: شرکت‌های دارویی دنیا علیرغم معافیت ارسال دارو به ایران همچنان از این کار خودداری می‌کنند، چون نشانه‌های واضحی مبنی بر ارتباط با تحریم‌ها دارد، اما علیرغم آن تلاش زیاد شرکت‌های دارویی، دانشمندان و دانشگاه‌ها توانسته است در تأمین دارو به ما کمک کند.

عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای جبران کمبودها، عنوان کرد: آنتی‌بیوتیک تولید شده در ۷ ماه گذشته به اندازه ۱۲ ماه پیش از آن بود، همچنین علت دیگر کاهش دارو‌های آنفلوآنزا، عدم توانایی تأمین آن از کشور‌های دوست بود چرا که آن‌ها نیز به علت شیوع شدید این بیماری برای خودشان نیز با دشواری تأمین دارو روبرو بودند لذا به شرکت‌های مربوطه در داخل هشدار داده شد تا ۳ برابر سال گذشته کار کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه ما به بازخوانی برنامه‌های تولیدی تولیدکنندگان و موجودی انبار‌ها پرداختیم و نظارت کردیم، گفت: دو شرکت تولید دارو، تولیدات خود را کاهش داده بودند که مراجع نظارتی در حال بررسی این موضوع هستند، اما اکثر شرکت‌های تولیدکننده دارو کوشش زیادی در این حوزه داشته‌اند.

عین‌اللهی در با اشاره به تلاش وزارتخانه برای اجرای قانون کاهش مالیات بر ارزش افزوده از ۹ درصد به یک درصد، افزود: در قانون بودجه این رقم ۹ درصد مشخص شده بود که در گمرک به علت سنگینی میزان مالیات کالا‌های مرتبط با دارو ترخیص نمی‌شد و از سوی دیگر نیز ارز ترجیحی به ارز نیمایی تبدیل شده بود لذا لایحه دو فوریتی دادیم که متأسفانه دو فوریت آن در مجلس رأی نیاورد و مجبور شدیم با استفاده از فرمایش رهبری این موضوع را تا زمان تصویب لایحه در مجلس انجام دهیم که دارو‌ها و تجهیزات مرتبط پزشکی از گمرک ترخیص شد.

وی در ادامه با اشاره به اختلاف ۷ برابر ارز ترجیحی و ارز نیمایی که باعث افزایش نقدینگی شده بود، عنوان کرد: در این خصوص تسهیلات بانکی دادیم و سقف آن را از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش دادیم که مشکلات نقدینگی حل شود، همچنین تفاهم‌نامه ارزی میان وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و سایر نهاد‌ها برقرار شد که از این طریق ۵۰۰ میلیون دلار تاکنون دریافت کرده و در نیمه دوم سال نیز باید ۵۰۰ میلیون دلار دیگر دریافت کنیم.

وزیر بهداشت و درمان در ادامه با اشاره به تخصیص ۱۵ همت به افزایش تولید داخلی عنوان کرد: تا پیش از اجرای طرح دارویار، مطالبات داروخانه‌ها روی  زمین مانده بود که در حال حاضر در حال جبران است، همچنین نشست‌های متعددی با هیأت مدیره‌های هلدینگ‌های دارو داشته‌ایم و جلسات مستمری با شرکت‌های واردکننده دارو داریم ضمن اینکه بررسی میدانی به منظور دریافت عملکرد چند ماهه اخیر داروخانه‌ها داریم که طی ۷ ماهه ابتدایی سال حداقل یک بار از همه داروخانه‌های کشور بازدید به عمل آمده تا تخلف صورت نگیرد.

عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه تصریح کرد: در صورتی که تولیدات داخلی نیاز کشور را برطرف نکند، مجبور به واردات هستیم که تا هفته پیش ۵۰ تن دارو و ۶ میلیون دوز نیز در هفته جاری به کشور وارد می‌شود تا مشکلات تأمین سرم و آنتی بیوتیک برطرف شود.

عین‌اللهی ادامه داد: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان باعث افزایش ۴۸ درصدی تولیدات آن‌ها شده است و ما که مجری قانون رفع موانع تولید هستیم به این قانون پایبندیم، اما تولید داخل نیز باید بتواند نیاز کشور را تأمین کند.

وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در پایان با ارائه پیشنهادی برای استفاده از پتانسیل نیروی انسانی و نخبه جهت تأمین دارو و تجهیزات پزشکی خاطر نشان کرد: خواهشمندیم در بودجه سال آینده نسبت به اخذ مالیات از سیگار اقدام شود که این موضوع باعث ۱۳ درصد از مرگ و میر کشور است و همه دنیا نیز نسبت به این کالا مالیات تعیین کرده‌اند در حالی که در ایران صفر است. همچنین من و تمامی همکاران از همه نظرات، پیشنهادات و انتقادات نمایندگان استقبال می‌کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->